Min systerdotter <3

Jag har fått detta återberättat för mig, men det är så fantastiskt sött så jag måste citera.
Storebrorsorna gör en klassisk lek med sin lillasyster, men leken får en oväntad vändning:

Vad säger kossan?
Muuuu
Vad säger fåret
Bäääää
Vad säger kisse
Mjau
Vad säger hunden?
vov vov
Vad sägger pippi?
HÄR KOMMER PIPPI LÅNGSTRUM, TJOLA HOPP, TJOLA HEJ TJOLA HOPPSANNSAAAAA

=D UNDERBARASTE sötnosen!!



Busar med Morbror Andreas :)

Hooneymoon.

Vi har nu bokat vår kärleksresa. Det är många som undrat om vi har bokat resan, ganska naturligt eftersom vi precis gift oss :) Linnéa på jobbet frågade precis när vi bokat, komiskt nog hade hon varit på exakt samma ställe som vi ska till: Punta Cana. Hon älskade platsen och berättade en massa, men det var egentligen inte det som var det komiska. Hon blev magsjuk där och i och med det for hennes p-piller hur kroppen och en liten bebis blev till :) Så har vi inte lyckats göra barn  innan resan kan vi jobba på det där, verkar ju vara en bra miljö, hihiii =D



I denna miljö måste allt vara underbart!!

Oplanerat

Andreas säger att första barnet aldrig är planerat.
Så....

Inom en snar framtid kommer vi oplanerat att sluta med p-piller.
Sen kommer vi ha oplanerat sex utan att skydda oss.
Sedan, förhoppningsvis, så kommer det oplanerat växa ett litet barn i min mage.

:)

Nästa steg.

Vi har det väldigt bra, han och jag. Vi lever på ett sätt som funkar för oss, vi har ingen annan att tänka på.  Vi är nygifta och lika galet förälsade som för nio år sedan. Eller mer förälskade. Det finns helt enkelt ingen annan som skulle göra mig lyckligare. Ska man då blanda in en tredje och kanske en  fjärde person?  Det är här det egentligen börjar bli lite för privat för att höra hemma i en blogg.


För drygt fem år sedan sa en vän till mig: "Camilla, det finns ingen rätt tid, du kan lika bra skaffa barn nu". Jag förstod poängen men höll inte helt med. Varken jag eller A har någonsin varit ute och festat varje helg, men när det varit fest har det varit ordentligt istället. Då, för drygt fem år sen,  var det fortfarande lite för kul att spontant dra ut på krogen och dricka drinkar hela natten, eller gå på en fest man inte kände ngn på och inte veta hur man ska komma hem. Dessa saker är fortfarande roligt men med åren har jag kännt att dessa bitar kan avvaras. Det skulle inte svida om fredags-samtalet inte kom till mig därför att magen var så stor att jag inte kunde röra mig, eller för att en knodd krälar runt på golvet . Andra saker i livet skulle vara viktigare, och när man en kväll har den där barnvakten skulle festen kännas än mer speciell och kul!


Vi har varit tilllsammans länge. Vi är gifta, vilket var på tiden enligt våra vänner. Andreas har fast jobb, jag har tagit examen och vi bor i en bostadsrätt. Vad väntar vi på nu? De senaste framförallt året har jag rakt ut sagt att jag är redo. Att jag vill nu. Jag vill inte vara en gammal förälder, jag vill helst vara en ung förälder till och med, och det tror jag inte jag ens skulle klassas som nu. En ung förälder i dag är väl runt 20? När jag tittat på min omgivning som har barn har jag sett kärlek och lycka. Gemenskap, familj. Jag vill också skapa familj.


Och plötsligt blev jag rädd. För....jaa för vadå?
All kärlek jag sett hos mina nära förvandlades till bråk, problem och besvär. Griniga barn retar upp föräldrarna så föräldrarna bråkar. Ekonomiska frågor. Förhållanden som nästan spricker för att påfrestningarna blivit för höga. De har förlorat sin "egen tid" och de har förlorat "gemensam tid". De är inget annat än föräldrar.


Jag är rädd för att inte få vara Camilla. Få vara Fru. Få komma på att jag vill åka till Belize och dyka om en månad och tömma hela sparkontot.  Jag är rädd för att det som idag är så vackert och underbart inte får blomstra vidare. Vi har blivit så vana att leva i tvåsamhet och bara ha varandra att tänka på.



Får man  vara rädd, och ändå vilja?


Välkommen till min nya blogg!

Jag har redan en blogg där jag brainstormar alla tankar. Denna blogg kommer vara mer inriktad på ett visst ämne, vi får se hur det går. Jag har aldrig varit bra på att skriva "smalt", det är lättare att sväva ut och ordbajsa ;)

Här ska ges utrymme för framförallt mina tankar om barn, men även hur jag och min man pratar och funderar över allt. Jag tror på något vis att det är lättare om det "bara händer". För vår del sitter vi och diskuterar om det är nu eller sen det är dags. Ett aktivt beslut är alltid svårare att ta.

För drygt ett år sedan var jag så säker på att jag ville, Andreas sa "snart men inte än." Just nu är han säker på att det är nu det är dags, då blev jag rädd och osäker isället ;) Antagligen kommer osäkerheten pendla mellan oss en tid, men tillsammans är vi alltid starka och hur det än blir vet jag att det blir bra så länge vi är tillsammans!

RSS 2.0